Udgivet i Skriv en kommentar

Loppefrøskaller med urter, gærkultur og hørfrø

Loppefrøskaller

Mange heste går lige nu på jordfolde eller folde med nedbidt eller udpint græs, og for disse heste er det højaktuelt at tildele Loppefrø 

Langt de fleste ved, at Loppefrøskaller har en sandudtrækkende effekt, men kender du også de andre fordele ved at anvende Urtefarms Loppefrøskaller med urter, gærkultur og hørfrø?

Loppefrøskallerne består af fibre, og laver sammen med mave- og tarmsafterne en geleagtig konsistens, som udover at fjerne sand, også smører hestens tarm og sikrer en mere optimale gødningstruktur, der medfører at hesten nemt kan komme af med sin gødning. Fibrene sikrer derudover, en god tarmperistaltik og har hesten tendens til vandig afføring, vil det ofte blive samlet mere, da væsken i nogen grad vil omdannes til gele.

I Urtefarms Pelleterede Loppefrøskaller med Urter er også tilsat varmebehandlede hørfrø, der tilføre hesten essentielle fedtsyrer og har en slimdannede effekt, samt tilfører hesten fibre.

Urtefarm anvender også Levucell SC gærkultur, som er et meget effektivt probiotikum, der har positiv effekt på hesten fordøjelse. Probiotikum er levende mikroorganismer, som supplerer de mikroorganismer, der allerede eksisterer i hestens stortarm.

Tildeling af probiotikum, er med til at sikre at der er tilstrækkelige mikroorganismer til rådighed, til nedbrydning af foderet i hestens stortarmen. Ofte bliver balancen forskubbet pga. stress, skimmel i grovfoder, sygdom, for meget stivelse, ved transport eller under stævner. I sådanne situationer kan det vær én god idé at tildele hesten vores Loppefrøskaller med Urter for at sikre, at hestens fordøjelse fungerer optimalt.

Loppefrøskaller har desuden en stabiliserende effekt på blodsukker samt insulin hos raske og ikke-overvægtige heste, hvilket er meget interessant, da netop stabilisering af dette kan være en stor hjælp.

Er hesten overvægtig vil man med stor fordel kunne tildele Urtefarms Blood Sugar Regulator i kombination med Loppefrøskaller med Urter.

Urtefarm har valgt at presse loppefrøskallerne i små 3 mm. piller, så de også kan udfodres i foderautomater samt i vådt foder, da de har bypass effekt og først danner gele ved kontakt med mavesaften. De er ligeledes gode til kræsne heste.

Med et dagligt tilskud af Urtefarms Pelleterede Loppefrøskaller, sikres hesten et tilskud der virker understøttende på flere områder i forhold til stabilisering af tarmfunktion, fordøjelse og blodsukker.

Urtefarms Pelleteret Loppefrøskaller med Urter fås i 2 størrelser: 3 kg spand og 10 kg sæk.

Læs mere om Pelleterede Loppefrøskaller med Urter HER

Kilde: Psyllium lowers blood glucose and Insulin Concentrations in horses´ af Shannon, John J. Moreaux DVM, Jyme L. Nichols MS, Janice G.P. Bowman ph.d.,

Udgivet i Skriv en kommentar

Det er tid til indgræsning

Det er tid til indgræsning

Det er tid til indgræsning

Foråret og varmen har i den grad ladet vente på sig, men nu begynder vi så småt at mærke de stigende temperaturer, græsset spirer og vores heste kigger sultent efter de store grønne marker. De glæder sig til at stikke mulen ned i den grønne himmel og bare gumle løs. Her skal du som hesteforælder være opmærksom, for det er ikke alle heste, der kan gå på græs dagen lang uden at blive for tykke eller i værste fald forfangen.

Der er flere ting som mængden af græs, græssorterne på marken samt indholdet af sukker/fruktan, der har betydning for din indgræsning, men en god tommelfingerregel i alle tilfælde er, at man gradvist øger indgræsningstiden for på den måde at vænne hesten til græsset.

Tilvænningsperiode

Når hestene lukkes på græs om foråret, er det vigtigt at tilvænne dem langsomt. Græsspirerne indeholder store mængder kulhydrater, proteiner og vand. Her skal stortarmens mikroorganismer langsomt tilvænnes det høje sukkerindhold. Græs indeholder fruktan, hvilket er et sukker der ikke kan nedbrydes i hestens tyndtarm, som normalt sukker. Hvis hesten spiser meget fruktanholdigt græs vil dette kunne resultere i fejlgæring i hestens stortarm, som kan medføre kolik og forfangenhed. For at undgå dette anbefales en tilvænningsperiode over nogle uger, hvor græsningstiden langsomt øges.

Tilvænningsperioden bør strække sig over 14 dage til en måned, for at sikre en så skånsom overgang som muligt. Nedenstående er et eksempel på en indgræsningsplan, men hold altid øje med din hest ve og vel. De er som os mennesker unikke og behov kan variere.

Dag 1-2: Græsses for hånd i 10-15 min./dag

Dag 3-5: Tiden øges til 30-45 min./dag

Dag 6-7: Her må der græsses i ca. 1 time/dag

Dag 8-9: Græs mellem 2-3 timer/dag

Dag 10-12: Op til 6 timers græs

Dag 12-14: Helt op til mellem 8-10 timer/dag

>Dag 14: Din hest er indgræsset

Græsset påvirkes af vejret
Forår og efterår, hvor temperaturerne varierer meget i løbet af døgnet, skal man være ekstra opmærksom. Her dannes der om dagen sukker (herunder fruktan) i græsset ved fotosyntese, som det bruger til vækst. Er der frost om natten vil sukkerindholdet være højt i græsset om morgenen, da væksten i græsset hæmmes ved lave temperaturer. En pludselig stigning i indtag af sukker, og især fruktan, kan danne store mængder mælkesyre i tarmen, som vil ødelægge gavnlige bakterier i tarmen og derved forårsage store mængder endotoksiner i blodbanerne. Dette kan i sidste ende medvirke til forfangenhed.

God fornøjelse med indgræsningen og glædeligt forår herfra.

Kilde: Den store forfangenhedsguide – Fodring, forebyggelse og behandling af dyrlæge Randi Lintrup.
Den store foderbog af dyrlæge Nanna Luthersson.

Det er tid til indgræsning

Udgivet i Skriv en kommentar

Rens hestens mave med loppefrøskaller

Loppefrøskaller (pelleterede)

Loppefrøskaller anvendes hvis hesten går på jordfold eller nedbidt græsfold, hvor der er risiko for at den optager sand og jord. Urtefarms loppefrøskaller kan både benyttes forebyggende og som en del af behandlingen mod sandophobning. Pilleformen gør det nemmere for hesten at indtage loppefrøskallerne, da slimen først dannes i mave/tarmsystemet, og hesten opfatter det som almindeligt foder med en god smag og spiser derfor med god ædelyst.

Vi anbefaler, at man kontakter dyrlæge, ved tvivl om hestens generelle trivsel.

Tilskudsfoder til heste.Ingredienser: Loppefrøskaller (Plantago Psyllium)Analytiske bestanddele: Tørstof 88,5 %, Træstof 30,5 %, Råaske 6,2 %, Råprotein 9,0 %

Anbefalet daglig dosis:

Ved konstateret sandophobning i tarmen, sammen med eller efter dyrlægebehandling, blandes der 20 gram Urtefarm loppefrøskaller pr. 100 kg hest i hestens daglige foder i ca. 30 dage.

Går hesten på jordfold eller nedbidt græsfold, hvor der er risiko for sandindtag, tildeles hesten 10 gram Urtefarm loppefrøskaller dagligt pr. 100 kg hest.

Urtefarms Loppefrøskaller laves i 2 varianter, som du kan finde i shoppen via disse link: Pelleteret natural og Pelleteret med urter

Mindst holdbar til 24 måneder efter produktionsdato.

Loppefrøskaller fås i 3 kg spand samt 10 kg sæk.

Produktet er ikke i konflikt med gældende FEI regler, men vi anbefaler at man selv holder sig orienteret om ændringer/tilføjelser i reglerne.