Udgivet i Skriv en kommentar

Loppefrøskaller med urter, gærkultur og hørfrø

Loppefrøskaller

Mange heste går lige nu på jordfolde eller folde med nedbidt eller udpint græs, og for disse heste er det højaktuelt at tildele Loppefrø 

Langt de fleste ved, at Loppefrøskaller har en sandudtrækkende effekt, men kender du også de andre fordele ved at anvende Urtefarms Loppefrøskaller med urter, gærkultur og hørfrø?

Loppefrøskallerne består af fibre, og laver sammen med mave- og tarmsafterne en geleagtig konsistens, som udover at fjerne sand, også smører hestens tarm og sikrer en mere optimale gødningstruktur, der medfører at hesten nemt kan komme af med sin gødning. Fibrene sikrer derudover, en god tarmperistaltik og har hesten tendens til vandig afføring, vil det ofte blive samlet mere, da væsken i nogen grad vil omdannes til gele.

I Urtefarms Pelleterede Loppefrøskaller med Urter er også tilsat varmebehandlede hørfrø, der tilføre hesten essentielle fedtsyrer og har en slimdannede effekt, samt tilfører hesten fibre.

Urtefarm anvender også Levucell SC gærkultur, som er et meget effektivt probiotikum, der har positiv effekt på hesten fordøjelse. Probiotikum er levende mikroorganismer, som supplerer de mikroorganismer, der allerede eksisterer i hestens stortarm.

Tildeling af probiotikum, er med til at sikre at der er tilstrækkelige mikroorganismer til rådighed, til nedbrydning af foderet i hestens stortarmen. Ofte bliver balancen forskubbet pga. stress, skimmel i grovfoder, sygdom, for meget stivelse, ved transport eller under stævner. I sådanne situationer kan det vær én god idé at tildele hesten vores Loppefrøskaller med Urter for at sikre, at hestens fordøjelse fungerer optimalt.

Loppefrøskaller har desuden en stabiliserende effekt på blodsukker samt insulin hos raske og ikke-overvægtige heste, hvilket er meget interessant, da netop stabilisering af dette kan være en stor hjælp.

Er hesten overvægtig vil man med stor fordel kunne tildele Urtefarms Blood Sugar Regulator i kombination med Loppefrøskaller med Urter.

Urtefarm har valgt at presse loppefrøskallerne i små 3 mm. piller, så de også kan udfodres i foderautomater samt i vådt foder, da de har bypass effekt og først danner gele ved kontakt med mavesaften. De er ligeledes gode til kræsne heste.

Med et dagligt tilskud af Urtefarms Pelleterede Loppefrøskaller, sikres hesten et tilskud der virker understøttende på flere områder i forhold til stabilisering af tarmfunktion, fordøjelse og blodsukker.

Urtefarms Pelleteret Loppefrøskaller med Urter fås i 2 størrelser: 3 kg spand og 10 kg sæk.

Læs mere om Pelleterede Loppefrøskaller med Urter HER

Kilde: Psyllium lowers blood glucose and Insulin Concentrations in horses´ af Shannon, John J. Moreaux DVM, Jyme L. Nichols MS, Janice G.P. Bowman ph.d.,

Udgivet i Skriv en kommentar

Heste sveder også.

Heste sveder også

Heste sveder også.

Vidste du det om hestens sved?

Pyh vi klager ikke, men man skal i den grad tørre sveden fra panden i denne tid, hvor maj slår alle temperaturrekorder, og beriger os med solskin så langt DMI’s vejrprognoser rækker. Det giver skønne oplevelser med de firbenede, og sammen sveder vi om kap i resterne af vinterpels og lange sorte støvler. Støn og hurra på én gang. Vi bliver også lidt slappe på grund af varmen, og sveder din hest, kan den meget nemt rammes af elektrolytmangel.

Når hesten sveder, mister den næringssalte og mikromineraler. Det er derfor vigtigt at tilføre disse for at opretholde næringsstofbalancen. De naturlige salte i kroppens væsker kaldes elektrolytter, og inkluderer bl.a. natrium, calcium, kalium, magnesium, klorid og fosfat. Hvis kroppens elektrolytniveauer kommer ud af balance, kan dette medføre helbredsmæssige problemer.

Elektrolytter er egentlig et udtryk, som bliver anvendt i lægevidenskaben. Helt præcist er elektrolytter ioner, men de fleste kender dem som salte. Det er vigtigt, at man er opmærksom på, at væske- og saltbalancen er to vidt forskellige ting. Heste kan drikke alt det, de kan, og stadig være dehydreret og dermed underpræstere, hvis ikke saltbalancen er i orden.

Når hesten sveder, mister den næringssalte (elektrolytter). Hvis ikke disse bliver erstattet, vil hestens muskler i løbet af kort tids høj aktivitet i varmen miste deres optimale arbejdsevne, hvilket kan ende i kramper og give hesten skader.

Viste du at:

– Elektrolytter består af Natrium (Na), Klorid(Cl), Kalium (K), Kalcium (Ca) og magnesium (Mg)
– En hest består af ca. 65% vand, hvilket betyder, at en hest på 550 kg indeholder mere end 350 liter vand.
– Husk altid at tilbyde hesten fri adgang til frisk vand, både på fold og stald.
– En hest drikker typisk 5-10% af sin kropsvægt pr. dag og mere på en varm sommerdag.
– Heste, i regelmæssigt arbejde, bør få tildelt elektrolytter dagligt i fodret, i afmålte mængder og ikke kun på de dage, hvor hesten trænes hårdere, varme dage eller op til konkurrence.

Vil du genoprette din hest’ balance kan du tildele elektrolytter, og herunder har vi samlet enestående produkter, der kan netop dette.

Fælles for nedenstående produkter er, at de anbefales til heste som sveder meget. Det kan være i forbindelse med træning, transport, pludselige klimaændringer eller andre situationer, hvor hesten lider et stort væsketab.

Urtefarm Elektrolyt bolcher

Urtefarm Elektrolyt bolcher

Med tildeling af Urtefarm Elektrolyt Bolcher, vil væsken lettere bindes i kroppen og restitutionstiden nedsættes, hvilket har stor indflydelse på hestens præstationer og generelle velvære.

Urtefarm Elektrolyt bolcher er helt uden nogen form for kunstige tilsætningsstoffer og aromaer. De er lette at tildele, og indeholder en velsmagende mysliblanding, druesukker, vitaminer og tilsat naturligt æble, mynte og honning for en god smag.

Læs mere om Urtefarm Elektrolyt bolcher her.

TRM Isopro Elektrolyte
TRM Isopro

ISOPRO fra TRM er et diætetisk tilskudsprodukt til heste, som er økonomisk i brug.
Isopro er videnskabeligt udviklet til daglig brug for at kompensere for elektrolyt tab ved kraftig svedafsondring, og indeholder elektrolytter samt letoptagelige kulhydrater.

Læs mere om Isopro her:

TRM Electrolyte Gold

TRM Gold

Electrolyte Gold er en afbalanceret elektrolyt, der er videnskabeligt formuleret til at passe hestes behov, for optagelse af essentielle elektrolytter og vitaminer i en aminosyre og glucose base.

Læs mere om Electrolyte Gold her.

 

Equipur Elektrolyt Plus

Equipur Isopro

 

EQUIPUR Elektrolyt Plus erstatter hurtigt og effektivt tabet af elektrolytter og væsentlige vitale stoffer, som kan skyldes sved, stress eller virkningerne af diarré. Når hesten sveder meget, langvarig anstrengelse eller dårlig mave, kan du med fordel fodre elektrolytterne op til fem gange om dagen

Læs mere om Equipur Elektrolyt Plus her.

 Superlyte Elektrolytsirup fra TRM

TRM Superlyte Elektrolytsirup

Superlyte er en balanceret elektrolytsirup, der hurtigt erstatter elektrolytter i nøjagtig samme forhold, som de går tabt i heste sved. Superlyte er en balanceret elektrolytsirup, der hurtigt erstatter elektrolytter i nøjagtig samme forhold, som de går tabt i heste sved.

Læs mere om Superlyt her.

 

Udgivet i Skriv en kommentar

Optimer din hests mulighed for at performe

Optimer din hest mulighed for at performe

Optimer din hests mulighed for at performe

Vi er kommet godt i gang med maj måned, og de første mesterskaber som Sjællandsmesterskabet og det kombinerede mesterskab i distrikt 1 blev afholdt i denne weekend. Den næste tid vil stævnelisterne boome med alt fra klubmesterskaber til Danmarksmesterskaber, og hvis du vil være med helt i toppen, er det nu, du skal i gang med at booste din hest’ muskler. Det er marginalerne, der tæller, og afvikles mesterskabet hen over flere dage, er det hesten med overskuddet, der ender øverst på skamlen sammen med dig.

Tilskud gør det selvfølgelig ikke alene. Der skal trænes, men vi hjælper gerne med input til, hvordan du kan optimere din hest’ mulighed for at performe. Vi har herunder samlet tre bud, der på hver deres måde bidrager til hestens muskelopbygning.

Urtefarm Build Up

Urtefarm Build Up er for heste i træning, ungheste og heste der skal yde ekstra.

For disse heste er det vigtigt at man i gennem fodringen sikrer, at hesten får den korrekte aminosyreprofil, der hjælper til muskelopbygning samt genopbygning af skadet muskulatur.

Visse aminosyrer producerer hesten selv, men de essentielle må tilføres gennem foderet, dem kan hesten ikke selv danne. I mange tilfælde kan man opleve, at til trods for en fodring med proteinrigt foder, vil der i visse tilfælde være en risiko for mangel på disse aminosyrer, hvilket resulterer i langsom tilvækst og svag muskulatur.

Læs mere om Urtefarm Build Up

Innordic Strongbuild

Strongbuild består af naturlige råvarer til hurtig og effektiv muskelopbygning for heste. StrongBuild’s høje indhold af naturlige olier, fedtsyrer, protein og essentielle aminosyrer er enestående for et naturligt soyaprodukt* som i den unikke sammensætning med Kompeet sikre tilførslen af alle de vigtige essenser, der skal til for at hesten kan udvikle og restituere sine muskler på den bedst tænkelige måde.

Læs mere om Innordic Strongbuild

TRM Muscle-Up

TRM Muscle-Up er et tilskudsprodukt, der fremmer optimal muskeludvikling hos heste.

Fremstillet af stærkt koncentreret risklidolie der indeholder plantesterol Gamma Oryzanol og naturligt forekommende tocotrienoler og tocopheroler.

Ved daglig fodring vil det give et kraftfuldt antioxidant netværk og fremme muskeludvikling, fysisk velvære og forbedre hestens generelle udseende.

Læs mere om TRM Muscle-Up

Udgivet i Skriv en kommentar

Rens hestens mave med loppefrøskaller

Loppefrøskaller (pelleterede)

Loppefrøskaller anvendes hvis hesten går på jordfold eller nedbidt græsfold, hvor der er risiko for at den optager sand og jord. Urtefarms loppefrøskaller kan både benyttes forebyggende og som en del af behandlingen mod sandophobning. Pilleformen gør det nemmere for hesten at indtage loppefrøskallerne, da slimen først dannes i mave/tarmsystemet, og hesten opfatter det som almindeligt foder med en god smag og spiser derfor med god ædelyst.

Vi anbefaler, at man kontakter dyrlæge, ved tvivl om hestens generelle trivsel.

Tilskudsfoder til heste.Ingredienser: Loppefrøskaller (Plantago Psyllium)Analytiske bestanddele: Tørstof 88,5 %, Træstof 30,5 %, Råaske 6,2 %, Råprotein 9,0 %

Anbefalet daglig dosis:

Ved konstateret sandophobning i tarmen, sammen med eller efter dyrlægebehandling, blandes der 20 gram Urtefarm loppefrøskaller pr. 100 kg hest i hestens daglige foder i ca. 30 dage.

Går hesten på jordfold eller nedbidt græsfold, hvor der er risiko for sandindtag, tildeles hesten 10 gram Urtefarm loppefrøskaller dagligt pr. 100 kg hest.

Urtefarms Loppefrøskaller laves i 2 varianter, som du kan finde i shoppen via disse link: Pelleteret natural og Pelleteret med urter

Mindst holdbar til 24 måneder efter produktionsdato.

Loppefrøskaller fås i 3 kg spand samt 10 kg sæk.

Produktet er ikke i konflikt med gældende FEI regler, men vi anbefaler at man selv holder sig orienteret om ændringer/tilføjelser i reglerne.

Udgivet i Skriv en kommentar

Forkæl din hest med velsmagende mash fra Urtefarm

Green Herbal Mash er en kornfri mash, der er sammensat med tanke på hestens naturlige næringskilder fra let fordøjelige fibre fra soja, lucerne, enghø og roesnitter samt naturlige, organisk bundne mineraler, vitaminer, sekundære plantestoffer og urter. Urterne er nøje udvalgt, både for at give en optimal smagsoplevelse, men især på baggrund af deres positive effekt på fordøjelsen.

Green Herbal Mash er suppleret med tørret æble og gulerod, der indeholder pektin, der understøtter tarmfloraen og samtidig bidrager med god smag. Der er desuden tilsat honning, naturligt E- vitamin, hyben samt LevucellR SC gærkultur, der stimulerer væksten af gavnlige bakterier i hestens stortarm.

Green Herbal Mash har et højt indhold af chiafrø og hørfrø, der har gavnlig indflydelse på fordøjelsessystemet, og tilfører desuden essentielle fedtsyrer samt aminosyrer, der tilfører hesten skånsom energi. Den særlige sammensætning giver en bred anvendelighed, og sikrer et løft i fodringen af alle typer af heste.

Brugsansvisning: Påfyld vand (maksimalt 35 grader), lad trække i 15 min og mashen er herefter klar til udfodring. Anvendes koldt vand forlænges opblandingstiden.

Ingredienser: Sojaskaller, Tørrede roesnitter, Lucernegrønpiller, Chiafrø, Kamille, Mynte, Koldpresset rapsolie, Varmebehandlede hørfrø, Enghø, Monocalciumfosfat, Tang, Citronmelisse, Morgenfrue, Gulerod, Biotin, Æble, Calciumcarbonat, Natriumchlorid, Hybenskaller, LevucellR SC (Saccharomyces cerevisiae CNCM I-1077) gærkultur, Naturligt E-vitamin, Honning, Hvidløg, Timian, Oregano, Brændenælde, Fennikel, Anis, Marietidselfrø. Stivelse < 5 % sukker < 5 %

Analytiske bestanddele: Råprotein 12 %, træstof 25 %, råaske 8,5 % og råfedt 6,5 %.

Mindst holdbar til 6 måneder efter produktionsdatoen. Green Herbal Mash fås i 300 gram ”to go”, 3 kgspand samt 15 kg sæk.

Tilsætningsstoffer i Green Herbal Mash se bagsiden.

page1image1715646512

Tilsætningsstoffer Biotin
Vitamin E

Pr/kg 5000 mg 1250 mg

Produktet er ikke i konflikt med gældende FEI regler, men vi anbefaler at man selv holder sig orienteret om ændringer/tilføjelser i reglerne.