Udgivet i Skriv en kommentar

Nu skal det være slut med sur stråle

Sur straale - Equipur Chevaloxin

Nu skal det være slut med sur stråle

Mange kender den karakteristiske sure lugt fra hoven, og så ved man, at der venter behandling 1-2 gange om dagen de næste 1-2 måneder. Suk! Heldigvis er der gode råd at hente, og med Equipur Chevaloxin får du et effektivt plejeprodukt mod sur stråle helt uden giftige tilsætningsstoffer.

Den sure lugt fra hoven stammer fra en forrådnelse i hoven, der oftest starter i strålekløften, og breder sig herfra til resten af strålen. Ved en svær forrådnelse kan der opstå betændelse i læderhuden, og en hovbyld får optimale betingelser for at udvikle sig. Ud over den sure lugt kan I også genkende sur stråle ved, at hornet er sortfarvet, ildelugtende og i svære tilfælde er opløsning begyndt.

Hvorfor kommer sur stråle

Har I ofte problemer med sur stråle kan det være en god ide at undersøge flere syndere som opstaldnings- samt foldforhold og beskæringsfrekvensen. Heste får nemlig typisk sur stråle, fordi de er opstaldet fugtigt og uhygiejnisk. Våd strøelse pakkes i hoven og forhindrer strålen i at få luft. Sur stråle kan også opstå på fold, hvis der er for fugtigt eller mudret. Endelig kan sur stråle opstå som følge af manglende beskæring eksempelvis ved lange forvoksede hove.

Derfor husk regelmæssig beskæring, daglig udrensning af hoven, så strålen kan udtørre samt opstaldning og fold med tørre omgivelser.

Din ven i kampen

Har sur stråle først ramt er det dog ikke nok at skifte omgivelserne. Der skal behandling til og her er Equipur Chevaloxin din ven i kampen. Produktet har helt unikke tørrende og beskyttende kvaliteter, og effekten er stor ved sur stråle. De aktive stoffer i gelen trænger desuden ind, og hjælper med at holde hornet elastisk samtidig med, at det understøtter dannelsen af nyt horn.

Sådan gør du

Efter grundigt rensning af rillerne i hoven skal du sprøjte gelen dybt ind med sprøjtehovedet i den centrale rille af strålen og begge sikkerhedsspor indtil væsken løber ud. Efter behandling bør hovene holdes oppe i lidt tid for at give de aktive stoffer mulighed for at trænge ind i hoven. Denne behandling gælder også for fugtige hove.

Behandler du for sur stråle, skal hovene plejes med Equipur Chevaloxin hver dag, mens du forebyggende kan nøjes med at bruge det en eller to gange om ugen.

Køb Equipur Chevaloxin her: https://ravnholm.dk/produkt/equipur-chevaloxin/

Sur straale - Equipur Chevaloxin