Udgivet i Skriv en kommentar

Heste sveder også.

Heste sveder også

Heste sveder også.

Vidste du det om hestens sved?

Pyh vi klager ikke, men man skal i den grad tørre sveden fra panden i denne tid, hvor maj slår alle temperaturrekorder, og beriger os med solskin så langt DMI’s vejrprognoser rækker. Det giver skønne oplevelser med de firbenede, og sammen sveder vi om kap i resterne af vinterpels og lange sorte støvler. Støn og hurra på én gang. Vi bliver også lidt slappe på grund af varmen, og sveder din hest, kan den meget nemt rammes af elektrolytmangel.

Når hesten sveder, mister den næringssalte og mikromineraler. Det er derfor vigtigt at tilføre disse for at opretholde næringsstofbalancen. De naturlige salte i kroppens væsker kaldes elektrolytter, og inkluderer bl.a. natrium, calcium, kalium, magnesium, klorid og fosfat. Hvis kroppens elektrolytniveauer kommer ud af balance, kan dette medføre helbredsmæssige problemer.

Elektrolytter er egentlig et udtryk, som bliver anvendt i lægevidenskaben. Helt præcist er elektrolytter ioner, men de fleste kender dem som salte. Det er vigtigt, at man er opmærksom på, at væske- og saltbalancen er to vidt forskellige ting. Heste kan drikke alt det, de kan, og stadig være dehydreret og dermed underpræstere, hvis ikke saltbalancen er i orden.

Når hesten sveder, mister den næringssalte (elektrolytter). Hvis ikke disse bliver erstattet, vil hestens muskler i løbet af kort tids høj aktivitet i varmen miste deres optimale arbejdsevne, hvilket kan ende i kramper og give hesten skader.

Viste du at:

– Elektrolytter består af Natrium (Na), Klorid(Cl), Kalium (K), Kalcium (Ca) og magnesium (Mg)
– En hest består af ca. 65% vand, hvilket betyder, at en hest på 550 kg indeholder mere end 350 liter vand.
– Husk altid at tilbyde hesten fri adgang til frisk vand, både på fold og stald.
– En hest drikker typisk 5-10% af sin kropsvægt pr. dag og mere på en varm sommerdag.
– Heste, i regelmæssigt arbejde, bør få tildelt elektrolytter dagligt i fodret, i afmålte mængder og ikke kun på de dage, hvor hesten trænes hårdere, varme dage eller op til konkurrence.

Vil du genoprette din hest’ balance kan du tildele elektrolytter, og herunder har vi samlet enestående produkter, der kan netop dette.

Fælles for nedenstående produkter er, at de anbefales til heste som sveder meget. Det kan være i forbindelse med træning, transport, pludselige klimaændringer eller andre situationer, hvor hesten lider et stort væsketab.

Urtefarm Elektrolyt bolcher

Urtefarm Elektrolyt bolcher

Med tildeling af Urtefarm Elektrolyt Bolcher, vil væsken lettere bindes i kroppen og restitutionstiden nedsættes, hvilket har stor indflydelse på hestens præstationer og generelle velvære.

Urtefarm Elektrolyt bolcher er helt uden nogen form for kunstige tilsætningsstoffer og aromaer. De er lette at tildele, og indeholder en velsmagende mysliblanding, druesukker, vitaminer og tilsat naturligt æble, mynte og honning for en god smag.

Læs mere om Urtefarm Elektrolyt bolcher her.

TRM Isopro Elektrolyte
TRM Isopro

ISOPRO fra TRM er et diætetisk tilskudsprodukt til heste, som er økonomisk i brug.
Isopro er videnskabeligt udviklet til daglig brug for at kompensere for elektrolyt tab ved kraftig svedafsondring, og indeholder elektrolytter samt letoptagelige kulhydrater.

Læs mere om Isopro her:

TRM Electrolyte Gold

TRM Gold

Electrolyte Gold er en afbalanceret elektrolyt, der er videnskabeligt formuleret til at passe hestes behov, for optagelse af essentielle elektrolytter og vitaminer i en aminosyre og glucose base.

Læs mere om Electrolyte Gold her.

 

Equipur Elektrolyt Plus

Equipur Isopro

 

EQUIPUR Elektrolyt Plus erstatter hurtigt og effektivt tabet af elektrolytter og væsentlige vitale stoffer, som kan skyldes sved, stress eller virkningerne af diarré. Når hesten sveder meget, langvarig anstrengelse eller dårlig mave, kan du med fordel fodre elektrolytterne op til fem gange om dagen

Læs mere om Equipur Elektrolyt Plus her.

 Superlyte Elektrolytsirup fra TRM

TRM Superlyte Elektrolytsirup

Superlyte er en balanceret elektrolytsirup, der hurtigt erstatter elektrolytter i nøjagtig samme forhold, som de går tabt i heste sved. Superlyte er en balanceret elektrolytsirup, der hurtigt erstatter elektrolytter i nøjagtig samme forhold, som de går tabt i heste sved.

Læs mere om Superlyt her.